Λίγα λόγια για το #μπλογκ_της_καρδιάς_μας..

Το μπλογκ δημιουργήθηκε στις 14 Ιούνιο του 2013, σε μία προσπάθεια να εκφραστούν και να εξωτερικευθούν σκέψεις και διλήμματα με αφορμή τα όσα είχαν συμβεί στο παρελθόν, τα όσα συνέβαιναν τότε, και τα όσα επρόκειτο να συμβούν στο μέλλον.

Έχοντας 3 χρόνια ζωής το #μπλογκ_της_καρδιάς_μας φιλοξενεί ενεργά πολλούς «νέους και νέες» οι οποίοι συμμετέχουν με την «πένα» τους, με τις παρατηρήσεις τους, με την ανάγνωσή τους και την καρδιάς τους.

Η ιδέα για την ονομασία «ΕΚΤΟΠΟΙ ΝΕΟΙ» προέκυψε από τον… αδερφό μου. Σε μια δική του έμπνευση πάνω στην προσπάθειά του να βρει ονομασία για το συγκρότημα στο οποίο συμμετέχει.

Ο όρος έκτοπος χρησιμοποιείται στην ιατρική για να δηλώσει ότι ένα όργανο δεν βρίσκεται στην προβλεπόμενη για τον οργανισμό θέση.

Φυσικά στη περίπτωση του μπλογκ, ο όρος χρησιμοποιείται μεταφορικά για να δηλώσει και να αναδείξει το ριζοσπαστισμό.

Μάχη, Αγώνας, Δράση για ένα καλύτερο αύριο, μία καλύτερη κοινωνία. Μία άλλη κοινωνία. Ριζοσπαστικά και «διαφορετικά» δομημένη, η οποία θα υπερνικήσει τις σύγχρονες κοινωνικές παθογένειες.

Στα κείμενά μας φιλοξενούνται ιδέες που πολλές φορές επιφέρουν διαφωνίες, ωστόσο ο κοινός μας παρονομαστής είναι η προσπάθεια αυτές οι ιδέες, να προσεγγίζονται αντικειμενικά, επιστημονικά και δημιουργικά.

Θέλουμε να διαφωνούμε με τρόπο παραγωγικό. Η διαφωνία, η ανοχή και ο σεβασμός στο διαφορετικό είναι αυτό που τελικά θα παράγει το οξυγόνο για να λειτουργήσει η δημοκρατία, για να προκύψει κάτι νέο και υγιές.

Παλεύουμε για την ανάδειξη της αλήθειας, την οποία και εμείς οι ίδιοι αναζητούμε. Την αναζητούμε με  ουσιαστική συζήτηση, δράση και πάθος.

Η ιστορία δικαιώνει όσους παλεύουν για τις ιδέες και τα ιδανικά τους. Για όσους παλεύουν για την αγάπη, τον έρωτα και την αλληλεγγύη. Για το χαμόγελο, το γέλιο, την αγκαλιά και την ελπίδα.

Είμαστε εδώ να για παραθέσουμε τις σκέψεις μας αντικειμενικά, με τεκμηριωμένα επιχειρήματα, να δεχτούμε τον αντίλογο γόνιμα και να δημιουργήσουμε κάτι καινούριο μέσα από αυτόν. Κάτι που θα εκφράζει μεν όλους, όμως θα ταιριάζει και στον καθένα ξεχωριστά.

Όσοι πιστοί προσέλθετε σε αυτό το… ταξίδι και όπως επισημαίνει ο αειθαλής ιστορικά και καλλιτεχνικά, Κωνσταντίνος Καβάφης, «μην σας νοιάζει ο προορισμός».

 

 

 

 

Advertisements